De digitale wereld

Grafisch vormgever Tilburg

Hoewel de grens tussen kunst en commercie vandaag de dag misschien wat vager is, is het hebben van een goed evenwicht tussen werk en privéleven belangrijk. Iemand die als freelancer als grafisch vormgever voor één bedrijf werkt, kan een gevoel van evenwicht ervaren, ook al doet hij niet actief het werk van het bedrijf; er wordt zelfs van hem verwacht dat hij zich volledig aan het bedrijf wijdt terwijl hij zijn werk voor een toekomstige baan bestudeert. Wie echter als grafisch vormgever voor twee of meer ondernemingen werkt, kan merken dat hij meer de kunstenaar uithangt; hij maakt geanimeerde advertenties, logo’s, visitekaartjes, flyers, brochures, CD-hoesjes, DVD-doosjes, commerciële drukkerijen, bedrijfsbewegwijzering en zakelijk briefpapier, enzovoort.

Grafisch vormgevers komen van vele plaatsen en achtergronden. Of iemand nu lang in dienst is geweest, als hobby heeft gewerkt of gewoon rondzwerft op straat in de buurt van zijn huis, hij vestigt zijn eigen unieke stijl. Sommige gelukkigen hebben zich niet laten ontmoedigen door de vele positieve factoren waarover die persoon nu beschikt. Anderen hebben genoten van het werk en de loyaliteit die de baan hen heeft gebracht.

Niemand kan ontkennen dat veel mensen het om een andere reden echt moeilijk hebben gevonden om de overstap te maken van werk naar werk. Dankzij de komst van het internet en de alomtegenwoordige digitale revolutie wenden steeds meer mensen zich tot deze manier om een inkomen te verdienen. Dit heeft veel nieuwe mogelijkheden geopend voor mensen die van thuis uit willen werken; zij hoeven alleen maar hun eigen werkschema op te stellen, en doen dit werk op een veel ontspannener manier. Dit is echter geen “walk in the park” en veel mensen die de digitale wereld uitproberen, lopen later wat broodnodige inkomsten mis. Men kan zich afvragen waarom dit zo is, gezien het feit dat je alleen in je eigen tempo en in alle gemak kunt werken.

Uiteindelijk is een volwaardige carrière in de beeldende kunst geweldig; er komt echter een punt waarop iedereen zich realiseert hoeveel nuttiger het is om gewoon een toetsenbord te gebruiken in plaats van een verf of een pen en te werken aan de hand van een reeds perfect geconstrueerd beeld. De digitale wereld is de leeromgeving waarvan de meeste professionals wensen dat zij er meer van hadden. Op dit moment is het echter een wereld op zich.

De digitale wereld

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Schuiven naar boven