Hoe blijf je gezond terwijl je gezond blijft

 

Voedingscoach Amsterdam

 

Sap drinken is een andere manier om calorieën te verbranden en gezond te blijven. Als u zich bewust bent van uw gezondheid, kunt u toch uw lichamelijke conditie behouden of zelfs verbeteren terwijl u een lekkere cocktail drinkt als onderdeel van uw avondlijke socialisatieroutine of zelfs als tussendoortje.

Voor mensen die betrokken zijn bij een professionele sportcompetitie, of ze nu speler of coach zijn, is gezond eten tijdens de maaltijd uiterst belangrijk. Niet gezond eten zal resulteren in slechte prestaties, soms erger dan dat. Een gezond persoon is iemand die beweegt, socialiseert en speelt met een groep die hetzelfde doel bereiken als gezond eten: de gezondheid verbeteren. Een atleet die niet beweegt en niet veel eet, is dus niet echt gezond. En als een atleet een schoollunch eet terwijl hij deelneemt aan een toernooi of wedstrijd, zou hij helemaal niet “gezond” zijn. Niet gezond eten tijdens de juiste bedtijd en onvoldoende tijd in de badkamer doorbrengen om te hydrateren zou schadelijk zijn voor zowel beroep als gezondheid.

Voeding heeft niet alleen te maken met het voedsel dat we eten, maar ook met de juiste voedingsgewoonten. Een gezond mens betekent bijvoorbeeld niet noodzakelijk dat hij minder eet. Veel deskundigen zeggen dat gezond eten betekent dat je de juiste voedingsstoffen en mineralen binnenkrijgt, de nodige lichaamsbeweging doet en regelmatig zowel intensieve als lichte lichamelijke activiteiten beoefent.

Omdat de Olympiërs zware fysieke eisen stellen en lange wedstrijddagen maken, is het net zo belangrijk dat ze goed eten als ze niet in de sportschool, thuis of op de tennisbaan zijn. Het is ook belangrijk dat de maaltijd goed wordt gepland en wordt afgestemd op het activiteitenniveau en het voedingsniveau van de atleten.

De taak van een goede voedingscoach is de atleet te helpen een dieet te ontwikkelen dat hem dient en hem de beste kans geeft om zijn doelen te bereiken terwijl hij binnen zijn budget blijft. Om de atleet te helpen, moet de voedingsplanner de huidige en toekomstige eisen begrijpen die de atleet kan stellen aan verbeterde prestaties en conditie.

Het dieetprogramma van de atleet moet worden afgestemd om hem de best mogelijke kans te geven zijn lichamelijke conditie te verbeteren en blessures te voorkomen. Het is ook van vitaal belang om een dieetprogramma op te stellen dat de atleet de juiste hoeveelheid calorieën en voedingsstoffen geeft die hij nodig heeft om op zijn best te presteren.

Voeding heeft ook te maken met hoe iemand eet. Er zijn zes basisvoedingselementen waarmee een atleet rekening moet houden: koolhydraten, eiwitten, vetten, vitaminen en mineralen. Koolhydraten zijn de op één na belangrijkste voedingsstof die een atleet moet hebben. De meeste atleten eten een dieet dat overwegend uit koolhydraten bestaat, met weinig vet. Een mix van een lang koolhydraat, zoals tarwebrood, met magere eiwitten, zoals kipfilet of tonijn, en een kort koolhydraat, zoals cupcakes, is uitstekend.

Vitaminen zijn ongetwijfeld belangrijk

Vitamines omvatten vitamine C, dat een essentieel ingrediënt is bij het maken van linten. Vitamines E en C zitten ook in zoetigheden, zoals banaan, zuivelproducten, sinaasappel en chocolade. Veel sporters denken dat ze alle vitaminen die ze nodig hebben uit voeding kunnen halen. Het verschil tussen het binnenkrijgen van alle vitaminen die je nodig hebt en de verkeerde kan echter zeer nadelig zijn voor je atletische prestaties.

Een gezond persoon zal zijn pas verbeteren en steviger worden door het nuttigen van een vitaminerijk, vitaminesupplementrijk dieet. Een dieet dat rijk is aan granen, en arm aan vette voedingsmiddelen, en rijk aan groenten, en een aiciëntie van verschillende vitamines bevat zal de snelheid van de glutyrus oorlengte duur verhogen, en helpen de hoeveelheid vitamine C die een atleet vermoeit te verlagen. Dit zal voorkomen dat atleet kramp anti-inflammatoire wracking de bekende atleet in het hoofd. Uit de wetenschappelijke literatuur blijkt ook dat een tekort aan verschillende vitaminen de synthese van eiwitten kan verstoren, wat leidt tot spierpijnverlies samen met een laaggradige ontsteking.

Vrouwen moeten ook het seizoen aanboren

Vrouwelijke atleten moeten zich bewust zijn van de bijzondere voedingsbehoeften van vrouwen tijdens de genderspecifieke trainingsfasen tussen de lente en de herfst. Vrouwelijke sporters moeten bijvoorbeeld meer antagonistische androgeenformules innemen, die essentieel zijn voor het vrijmaken van testosteron. Vrouwelijke sporters moeten ook meer versterkende stoffen en aminozuren innemen, die ook van cruciaal belang zijn om de afgifte van testosteron te bevorderen en de afbraak van lichaamsweefsels door intensieve training tegen te gaan.

Atletes moeten een groter deel van hun magere eiwitinname reserveren voor herstel en reparatie na de wedstrijd. In het algemeen moeten vrouwelijke atleten ernaar streven een lichaamsgewicht te behouden dat 1,5 tot 2,0 procent onder hun body mass index van 1987 ligt. Vrouwelijke atleten moeten een meetbare verhoging van de ingekapselde vragen hebben met de gemodificeerde Levensohn test. Vrouwelijke atleten moeten ook vier uur volledig rusten na een intensieve trainingssessie. Tijdens de training moet de atlete een eiwit-, koolhydraat- en plantaardige maaltijdvervangende drank nuttigen. Vrouwelijke atleten hebben de juiste hoeveelheid ijzer nodig in de dagelijkse voedingsmatrix, vooral tijdens de periodes voor en na de wedstrijd.

lees meer:

Hoe blijf je gezond terwijl je gezond blijft

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Schuiven naar boven