Hoe kies je een ontwerper?

Grafisch ontwerper Rotterdam

De term “webdesigner” verwijst naar de persoon die verantwoordelijk is voor uw website. Dit betekent echter niet noodzakelijkerwijs dat de eigenaar van een website de ontwerper is, en een ontwerper voert niet de werkzaamheden van de website uit.

Dit artikel beoogt een overzicht te geven van de rol van een website-ontwerper en wat zij specifiek/belangrijk vinden. Het zal u ook enkele basistips geven over hoe u een goede ontwerper kunt kiezen (als u er een hebt).

Hulp krijgen bij het ontwerpen van uw website

Voordat u een ontwerper zoekt, moet u eerst zelf weten wat u precies wilt. Je moet een algemeen idee hebben van wat je wilt, wat je hebt en wat je je niet kunt veroorloven of gewoon niet wilt. Je kunt ideeën van het net halen. Met de beschikbare gratis ontwerp tools, moet je geen probleem hebben met het selecteren van een ontwerper en het krijgen van de juiste pasvorm voor u en uw zakelijke behoeften.

Een goede manier om een ontwerper te vinden is lid te worden van enkele bekende ontwerpforums. U kunt ook surfen op tal van ‘etc community’ websites. Recensies zijn ook een effectieve manier om goede ontwerpers te vinden. Nogmaals, dit kost tijd, maar u kunt een goede ontwerper vinden, zodat het inhuren niet zo moeilijk is.

Wat is een grafisch ontwerper?

Een ontwerper is in het algemeen verantwoordelijk voor alle ontwerptaken. Hij kan voor klanten of voor bedrijfsgroepen werken. Tegenwoordig worden ontwerpers ingehuurd door een breed scala van bedrijven en particulieren. Een grafisch ontwerper is verantwoordelijk voor de ontwikkeling van alle formaten (web, drukwerk en traditioneel). Een goedgekeurde vorm van communicatie is essentieel om een ontwerper in te schakelen. U moet ervoor zorgen dat u alleen een ontwerper kiest die geïnteresseerd is en bekend is met uw specifieke wensen en behoeften. U kunt ontwerpers vinden die ontwerpen maken voor CD’s, DVD’s, software, computer hardware en andere vormen van producten.

Het ontwerpen van een website kan een lastige klus zijn. Het is het beste genoegen te nemen met een bedrijf of persoon met wie zij hebben samengewerkt. Als uw website ontwerp te complex is, kan de ontwerper nodig zijn om extra functies toe te voegen aan uw website of zelfs verantwoordelijk zijn voor uw website zelf. De markt is tegenwoordig zo concurrerend dat ontwerpers pakketten aanbieden die passen bij specifieke budgetten (van goedkoop tot duur), terwijl ze toch ontwerpen van hoge kwaliteit op maat leveren.

Voordat u uw ontwerper de opdracht geeft, moet u zeker zijn van een volledige toezegging. Zorg ervoor dat de opdrachtomschrijving expliciet in uw voorwaarden is opgenomen, zodat er geen verborgen kosten of vertragingen zijn. U kunt ook telefonisch met hem/haar spreken en zijn/haar bedoelingen met het bouwen van de website, de technische en strategische details, een tijdlijn, vragen, enz. meedelen.

Als u niet zeker bent over de kwalificaties of eerdere ervaring van een mogelijke ontwerper, dan kunt u surfen op sommige ontwerp forums en ontwerp gerelateerde blog sites bezoeken. Dit zal u meer actuele en nuttige informatie geven over wat ontwerpers kunnen en wat ze voor u kunnen doen. Laat geen enkel aspect van het type site dat u huurt buiten beschouwing, en zorg ervoor dat u alleen contact opneemt met een ontwerper die een goed portfolio heeft.

Het kiezen van een ontwerper

Sommige ontwerpers rekenen meer dan anderen, dus je zult geen gemakkelijke vergelijking hebben om uit te werken. Houd in gedachten dat het voor sites gemakkelijk is om de beste webdesigners te betalen. Deze bedrijven leveren echter niet noodzakelijk de beste kwaliteit werk. Vind een bedrijf dat eerlijk is over wat ze kunnen, duidelijk aangeeft wat ze van plan zijn en voorbeelden geeft. Spreek met vroegere klanten en vraag naar hun ervaring met het bedrijf. Zoek de verschillen: de eerste site was prachtig gedaan, maar de tweede was zeer slecht gedaan als gevolg van slechte communicatie, usability problemen of gewoon een no-nonsense houding die averechts zou werken.

Communicatie is de sleutel

Bereid je voor door duidelijk alle verwachtingen en eventuele vragen of details die je zou kunnen hebben uit te spreken. Nogmaals, uw webdesigner is niet uw persoonlijke secretaresse, zij is de persoon die de leiding gaat krijgen over het werk dat voor uw bedrijf wordt gepitcht. Wees zelfs niet verbaasd als blijkt dat de moeilijkste persoon die je probeert te contacteren eigenlijk de beste persoon is voor de positie. De webdesigner heeft de beslissing genomen en de aanbeveling gedaan, zijn cliënt had hem/haar nodig om de beslissing te nemen. Zorg ervoor dat u vraagt naar eventuele aanvullende diensten die het succes van uw nieuwe site zullen verzekeren en de waarde van de site zullen verhogen. Bel uw nieuwe ontwerper en zorg ervoor dat ze ontvankelijk zijn, en hun hand in de lucht hebben – als u een idee in gedachten heeft, vraag de ontwerper dan om wat details. Communicatie is de sleutel.

Professionaliteit is in de ogen van de toeschouwer

Uw nieuwe webdesigner moet goed opgeleid zijn in webdesign en internetmarketing. Als hij/zij geen mentor of diepgaande kennis in de industrie heeft, moet hij/zij snel leren en het op hun school of een of andere universitaire cursus hebben.

 

lees meer

illustration 

Hoe kies je een ontwerper?

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Schuiven naar boven