perssystemen

Dab plus autoradio

Met de bediening van een DAB-plus autoradio hoeft u ‘s morgens alleen maar op de knop van een afstandsbediening te drukken, de start- en afstemknop op het toestel in te drukken en u kunt meteen aan de slag.

Het DAB-plus autoradio is nu beschikbaar in Noord-Amerika. De eerste DAB-radio’s werden in 2000 naar Amerika verscheept. Er zijn drie soorten DAB-systemen. Een systeem gebruikt twee RO’s naar beneden en maakt verbinding op beide radio-interfaces. Een andere RO maakt verbinding tussen een personal computer en het toestel. En tenslotte is er een derde type dat in-line werkt met een bestaande AM/FM-radio in uw auto. Elke eenheid heeft dus zijn eigen unieke interne werking.

Om de radio te starten en de DAB-modus in werking te stellen, drukt de afstandsbediening op een knop om de digitale modi in te schakelen. Alle bedieningselementen van de radio, waaronder zoekscan en zoekslot, afstemmen, hervatten en FX-aanpassingen enz, zijn ingesteld om met de digitale signalen te werken. Druk nu op een van de toetsen en u bent onmiddellijk in de digitale modus geschakeld. Een bedieningsschakelaar die met de afstandsbediening wordt geactiveerd, stelt het toestel in staat om in één van de eerder genoemde digitale modi te werken. Nogmaals indrukken van de toets op de afstandsbediening annuleert de registratie van de huidige radio-instellingen.

Het is duidelijk dat het toestel als extra functie een ingebouwde herbewapeningsfunctie moet hebben. Herinschakeling vindt plaats via een noodknop. Hierdoor wordt de eenheid automatisch vergrendeld met een goedgekeurde decoder. Het toestel start dan opnieuw de controle van de opname en activeert de functie. Het voordeel van dit mechanisme is dat de gebruiker de mogelijkheid heeft om zowel als eenheid op te nemen met een externe personal computer of een personal digital assistant.

Eenheid Vermogen en Gegevenssnelheden:

Het vermogen dat door een DAB-toestel wordt afgegeven varieert naar gelang van het type systeem, land en model. Voor een relatief minder duur toestel bedraagt het vermogen 1w 150 ohm en is het mogelijk vanaf een typische afstand van meer dan 30 voet.

De duurdere DAB-radio’s hebben een vermogen van 6w 270 ohm en kunnen afstanden tot meer dan 1 mijl meten.

De Uplander heeft een standaard vermogen van 6 watt.

In alle gevallen waarin een eenheid is ingeschakeld en een signaal wordt opgepikt, is het mogelijk de fysieke positie van de radio te kennen. Een “L”-vorm van het antennepatroon is een duidelijke indicatie van een radiosignaal.

Voor een zendvermogen tot 6 kW bedraagt de afstand van de antenne tot de ontvanger ongeveer 2,5 meter.

Voor afstanden van meer dan 6 km heeft de DAB-eenheid een DAB +90 km-antenne nodig.

Dit zou de gebruiker een transmissievermogen van maximaal 6 kW geven.

behendigheid:

In beide transmissiesystemen moet het toestel, zodra het signaal is uitgezonden, het signaal doorgeven aan de ontvanger. De ontvanger is een soort versterker en via de antenne moet een retourpad naar de antenne worden gevormd.

Met een relatief grote straalbreedte (5-30 meter) levert een DAB-toestel goede prestaties in gebieden met veel hoge gebouwen.

In het geval van de Uplander moet het signaal door dunne dakbedekking (0.Kr) of rots/metaalplaten en glas- of metselwerk om de Uplander te bereiken.

Aangezien een DAB-systeem is ontworpen als een tweewegsysteem en niet als een driewegcombinatie, kan de gebruiker de Uplander bedienen vanuit gedeeltelijke of volledige duisternis.

Wanneer de Uplander wordt gebruikt op plaatsen met weinig of geen licht, kan de gebruiker beschikken over thermisch beheer dat oververhitting van het toestel helpt te voorkomen.

Vermogen en datasnelheid:

auxiliary input jack

900 watt (met intern relais)

auxiliary input jack

auxiliary input jack

Digitale audiotransmissie (DATax)

gemonteerd in de doos of aan boord van de Uplander

Lokaal/Globaal Discrimping Systeem (LCDS)

Recaro verstelbaar stuur

Rearump protector (oids automatisch geactiveerd in de DAB-modus)

In-Dash Amusement Systeem (IONS)

Geschikt voor 10 gloeilampen

Optische club

Cordless- vaarwel ozon.

Softtop met kunststof ramen en dubbele verwarmde/gekoelde stoelen.

perssystemen

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Schuiven naar boven