Piano leren spelen op het gehoor

Pianoles Den haag

Mijn methode van lesgeven was trouwens de dagelijkse les van drie uur, maar ik ontdekte dat dit niet de beste manier was om te leren. Natuurlijk is er niets mis met veel oefenen. De sleutel om iets te leren is het vinden van een oefenmethode die het beste bij je past. Ik heb een nieuwe lesmethode ontwikkeld en ik heb ontdekt dat die heel effectief is.

Ten eerste moeten mijn leerlingen de juiste mentale instelling hebben om cello te spelen. Net als een sportman moet je altijd de mentaliteit hebben dat je je doelen kunt bereiken. Accepteer de uitdagingen die komen, maar heb altijd de mentaliteit dat je je doelen kunt bereiken, want niets komt gemakkelijk.

In de jaren dat ik les geef, heb ik veel studenten ontmoedigd zien raken wanneer ze hun leraar voor de eerste keer ontmoeten. De student lijkt altijd gretig te zijn en kan niet wachten om te beginnen. Maar dan dwingt de leraar hen om door zelfkritiek te gaan. “Je gaat hier een fout maken,” of “Je hebt niet genoeg geoefend”, of “Je hebt nog niet geleerd om muziek te lezen”.

Dan wordt de student boos en vertrekt. Waarom? Omdat de leraar al die tijd gelijk had. De student was mentaal niet voorbereid om cello te spelen. Ik vind dit oneerlijk en pijnlijk voor de leerling. Ik wil dat mijn studenten direct en gemakkelijk leren. Ik wil niet dat ze moeten worstelen om piano te leren spelen.

De fout die de meeste studenten maken is te geloven dat ze een melodie kunnen leren door gewoon de partituur te lezen. Dat kan, maar zo leren de meeste mensen het niet, want de meeste mensen willen de tijd niet nemen om een partituur te lezen. Ernest Borging deed dat ook niet. Hij schreef de stukken die hij leerde over en begon ze helemaal op het gehoor te spelen. Zoals u zich kunt voorstellen, was dit een beetje inspannend, maar het werkte goed.

De sleutel om iets te leren, ook een muziekinstrument, is oefening. Je moet een goede routine opzetten voor je oefensessies. Het belangrijkste is dat je je aan de sessie houdt en niet te veel afdwaalt.

De meest effectieve manier om je te helpen de beste manier te vinden om piano te leren spelen is het inhuren van een goede leraar. Het oude gezegde is nog steeds waar – “Zij die kunnen, doen. En zij die het niet kunnen, onderwijzen.” Als je eenmaal een goed en uitgewerkt programma hebt voor je leerproces, zal het gemakkelijk zijn om je doelen te bereiken.

Het hebben van een goed ontworpen syllabus voor je pianolessen zal van groot voordeel voor je zijn. Tijdens de lessen wordt je geleerd hoe je een vaste maat moet aanhouden en hoe je je handen op specifieke manieren moet gebruiken. Dit is een geweldige manier om je als muzikant te ontwikkelen.

Je leraar zal je ook leren hoe je je stijl kunt ontwikkelen, want het is heel belangrijk dat je je op je gemak voelt als je piano speelt. Daarom is het belangrijk om een pianocursus te vinden die past bij je budget en je agenda.

Zoek er een die je de volledige cursus kan aanbieden, van beginners tot gevorderden. Je zult merken dat je stijlen en technieken oppikt waar je nooit aan gedacht had.

Sommige mensen maakt het niet uit waar de leiding is. Het is de beste manier om iets te leren, omdat je de kans krijgt om in je eigen tempo te leren.

Terwijl je leert, leer je ook hoe je je improvisatievermogen kunt ontwikkelen, muziek kunt maken, op het gehoor kunt spelen en oudere composities op het gehoor kunt spelen.

Het is een echte bonus om de mogelijkheid te hebben om piano te leren spelen op het gehoor. Ik ken oudere mensen die de kans hebben gekregen om piano te leren spelen omdat ze in de vijftig waren en nooit zijn gestopt met wensen dat ze dat hadden gedaan. Als je een van die mensen bent, is dit de speciale manier om iets te doen wat zoveel mensen willen doen maar nooit geleerd hebben. En als je van pianospelen houdt, zal deze speciale methode je speciale vaardigheden en bekwaamheden verbeteren en je ook meer uitgaand maken en een beter sociaal leven creƫren.

Piano leren spelen op het gehoor

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Schuiven naar boven